Jeugd

Ook voor onze jonge gasten is er van alles te beleven in de haven. Voor de kleintjes is er een speeltuin. Verder bevindt zich vlakbij het jollenveld een afgeschermd trapveldje, en naast het  tweede toiletgebouw staat een tafeltennistafel. Bij het havenkantoor kun je gratis kano's of kleine zeilbootjes lenen (Optimisten en Lasers Pico).

In het zomerseizoen wordt er van alles georganiseerd. Voetbaltoernooien, kanowedstrijden en natuurlijk zeilles voor de jeugd, maar ook filmavonden, speurtochten en voor de oudere jongeren wellicht een leuke party of barbecue.

Deze laatste groep heeft een eigen facebook-pagina, waarop activiteiten worden aangekondigd (en misschien ook spontaan ontstaan).

Den Osse Jeugdzeilen voor de zesde keer van start!

Ook in 2017 geven we weer jeugdzeilles in onze eigen haven. We doen dat dit jaar in samenwerking met zeilschool Aquavitesse uit Bruinisse.

Wanneer
De jeugdzeilcursus wordt gegeven op vijf zaterdagen: op 20 mei, 10 juni, 17 juni, 24 juni en 1 juli, steeds van 9.30 tot 12.30 uur.

CWO 1 en 2
We bieden een basiscursus jeugdzeilen optimist aan, volgens CWO 1 en CWO 2.

Structuur lessen
De lessen bestaan uit:
Instructie in het clubhuis
Optuigen en afvaren van de zeilboten
Zeilen onder toezicht van instructeur/hulpinstructeurs in begeleidingsboten
Nabespreken

Deelnemers kunnen gebruik maken van verenigingsboten. De instructeurs houden de ontwikkelingen van de kinderen bij. Aan het einde van de cursus ontvangen deelnemers een CWO diploma of certificaat (nb: onder voorbehoud dat onze haven wordt erkend als CWO opleidingslocatie; anders een WSVDO vorderingenstaat).

Aanmelding
De deelnamekosten zijn € 50 voor kinderen van leden. Aanmelden kan tot 28 april via het havenkantoor havenkantoor@wsvdenosse.nl

Tot slot
De zeilcursus gaat door bij minimaal tien deelnemers. (Dit minimum aantal deelsnemers is inmiddels (6 mei 2017) ruimschoots gehaald!)
De minimum leeftijd voor deelname is 7 jaar
Het kind bezit minimaal zwemdiploma’s A + B
Het kind wil zelf graag leren zeilen
Het kind heeft een goed zwemvest