Jeugd

Ook voor onze jonge gasten is er van alles te beleven in de haven. Voor de kleintjes is er een speeltuin. Verder bevindt zich vlakbij het jollenveld een afgeschermd trapveldje, en naast het  tweede toiletgebouw staat een tafeltennistafel. Bij het havenkantoor kun je gratis kano's of kleine zeilbootjes lenen (Optimisten en Lasers Pico).

In het zomerseizoen wordt er van alles georganiseerd. Voetbaltoernooien, kanowedstrijden en natuurlijk zeilles voor de jeugd, maar ook filmavonden, speurtochten en voor de oudere jongeren wellicht een leuke party of barbecue.

Deze laatste groep heeft een eigen facebook-pagina, waarop activiteiten worden aangekondigd (en misschien ook spontaan ontstaan).

Zeillessen voor kinderen én volwassenen.

Ook dit jaar hebben we weer een gevarieerd programma met zeillessen voor groot en klein.
Nieuw dit jaar is zeilles in de Laser Pico en zeilles in de PolyValk.

Jeugdzeillessen Optimist

Voor de kinderen van 7 t/m ong. 13 jaar gaan we zeillessen verzorgen in de Optimisten. Net als afgelopen jaar wordt dit verzorgd door Zeilschool AquaVitesse uit Bruinisse met hulp van vrijwilligers uit onze haven.

Data:
11 mei, 18 mei, 25 mei, 15 juni en 22 juni

Tijd:
09.30 - 12.30 uur

Tijdens deze lessen bieden we de volgende programma’s aan: CWO1 en CWO2 Jeugdzeilen.

Deelnemers kunnen gebruik maken van verenigingsboten. De instructeurs houden de ontwikkelingen van de kinderen bij. Aan het einde van de cursus ontvangen de deelnemers een CWO diploma of vorderingenstaat.

Structuur lessen
De lessen bestaan uit:

• Instructie in het clubhuis
    Optuigen en afvaren van de zeilboten
    Zeilen op een uitgezette baan onder toezicht van instructeur/hulpinstructeurs in begeleidingsboten
    Korte pauze (drinken met koek)
    Nabespreken

De kosten voor deze cursus zijn € 50 voor (klein)kinderen van leden.
Ook een vriendje of vriendinnetje van kinderen van leden kan deelnemen, de kosten voor hen bedragen €75.

Aanmelden kan via Jeugd@wsvdenosse.nl

• De zeilcursus gaat door bij minimaal tien deelnemers.
    De minimum leeftijd voor deelname is 7 jaar.
    Het kind bezit minimaal zwemdiploma’s A + B
    Het kind wil zelf graag leren zeilen
    Het kind heeft een goed zwemvest
    Het kind heeft waterschoenen aan, geen laarzen of blote voeten
    Bij koud weer draagt het kind een windjack/wetsuit
    Ouders helpen mee tijdens de lessen (bootjes op- en aftuigen, mee begeleiden op het water)

Bij vragen: Jeugd@wsvdenosse.nl

Laser Pico ZEILLES

Je kunt zeilen (je kent de basis) en wil nu graag zeilles hebben in de supergave, snelle en uitdagende Laser-Pico?
Lees dan snel verder !!

Lekker actief het water op?

Dat kan met de Laser Pico.
Deze kleine zwaardboot laat je het zeilen pas echt beleven. Hij is te varen met enkel het grootzeil of in combinatie met een kleine fok.
Hangend in de hangbanden gebruik je de joystick om te sturen. In deze snelle boot is het telkens inspelen met het gewicht op iedere windvlaag.

Dat is best spannend en daarom verzorgd een zwaardboot-instructeur van Zeilschool AquaVitesse een workshop “Laser-Pico zeilen”. In een middag krijg je uitleg en tips over hoe je het beste uit de Laser Pico haalt.

We gebruiken voor deze workshop de Laser Pico’s van de vereniging, welke je daarna natuurlijk altijd weer kunt lenen om verder te oefenen.

DATA:
25 mei, 15 juni en 22 juni

TIJD:
09.30 tot 12.30 uur.

Aanmelden via: jeugd@wsvdenosse.nl

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Laser Pico WORKSHOP

Je kunt zeilen, maar hebt om te kunnen gaan zeilen in de Laser-Pico enkel uitleg nodig over hoe specifiek met deze boot om te gaan?

Dan is de Laser-Pico Workshop echt iets voor jou !
In één dagdeel leer je:
- hoe je de Laser-Pico zeilklaar maakt.
- wat de specifieke zaken zijn waar je rekening mee moet houden als je met dit type boot vaart.
- ga je heerlijk zeilen op de Grevelingen om (onder begeleiding) ervaring op te doen.
- krijg je tips en tricks om het maximale uit de Laser te halen.

DATUM:

TIJD:
14.00 - 17.00 uur

Aanmelden via: jeugd@wsvdenosse.nl

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

PolyValk Zeilles

Nieuw dit jaar is de PolyValk !
Een open kielboot die zich perfect leent om te leren zeilen.

Jij wil graag leren zeilen?
In deze boot ga je het water op met 4 personen en een instructeur.

In 2 dagen leer je zo de basis van het zeilen.

Data volgen binnenkort.