Jeugd

Ook voor onze jonge gasten is er van alles te beleven in de haven. Voor de kleintjes is er een speeltuin. Verder bevindt zich vlakbij het jollenveld een afgeschermd trapveldje, en naast het  tweede toiletgebouw staat een tafeltennistafel. Bij het havenkantoor kun je gratis kano's of kleine zeilbootjes lenen (Optimisten en Lasers Pico).

In het zomerseizoen wordt er van alles georganiseerd. Voetbaltoernooien, kanowedstrijden en natuurlijk zeilles voor de jeugd, maar ook filmavonden, speurtochten en voor de oudere jongeren wellicht een leuke party of barbecue.

Deze laatste groep heeft een eigen facebook-pagina, waarop activiteiten worden aangekondigd (en misschien ook spontaan ontstaan).

Zeillessen voor kinderen én volwassenen.

Na het grote succes van vorig jaar willen we dit seizoen weer zeillessen verzorgen voor kinderen in de Optimisten. Nieuw dit jaar is het, voor de oudere jeugd en volwassenen, leren zeilen met de Laser Pico's.

Jeugdzeillessen Optimist

Voor de kinderen van 7 t/m ong. 13 jaar gaan we zeillessen verzorgen in de Optimisten. Net als afgelopen jaar wordt dit verzorgd door Zeilschool AquaVitesse uit Bruinisse met hulp van vrijwilligers uit onze haven.

De data van de lessen zijn:
Zaterdag 26 mei               09.30 – 12.30 uur
Zaterdag 2 juni                 09.30 – 12.30 uur
Zaterdag 9 juni                 09.30 – 12.30 uur
Zaterdag 16 juni               09.30 – 12.30 uur
                                            13.30 – 16.30 uur

Tijdens deze lessen bieden we de volgende programma’s aan: CWO1 en CWO2 Jeugdzeilen.

Deelnemers kunnen gebruik maken van verenigingsboten. De instructeurs houden de ontwikkelingen van de kinderen bij. Aan het einde van de cursus ontvangen de deelnemers een CWO diploma of vorderingenstaat.

Structuur lessen
De lessen bestaan uit:

• Instructie in het clubhuis
    Optuigen en afvaren van de zeilboten
    Zeilen op een uitgezette baan onder toezicht van instructeur/hulpinstructeurs in begeleidingsboten
    Korte pauze (drinken met koek)
    Nabespreken

De kosten voor deze cursus zijn € 50 voor (klein)kinderen van leden.
Ook een vriendje of vriendinnetje van kinderen van leden kan deelnemen, de kosten voor hen bedragen €75.

Aanmelden kan via Jeugd@wsvdenosse.nl, opgeven vóór 29 april.

• De zeilcursus gaat door bij minimaal tien deelnemers.
    De minimum leeftijd voor deelname is 7 jaar.
    Het kind bezit minimaal zwemdiploma’s A + B
    Het kind wil zelf graag leren zeilen
    Het kind heeft een goed zwemvest
    Het kind heeft waterschoenen aan, geen laarzen of blote voeten
    Bij koud weer draagt het kind een windjack/wetsuit
    Ouders helpen mee tijdens de lessen (bootjes op- en aftuigen, mee begeleiden op het water)

Bij vragen: Jeugd@wsvdenosse.nl

Laser Pico

Ben je na het zeilen in een Optimist toe aan een andere uitdaging of wil je als volwassenen kennismaken met dit snelle bootje, lees dan hieronder hoe.

Lekker actief het water op?

Dat kan met de Laser Pico.
Deze kleine zwaardboot laat je het zeilen pas echt beleven. Hij is te varen met enkel het grootzeil of in combinatie met een kleine fok.
Hangend in de hangbanden gebruik je de joystick om te sturen. In deze snelle boot is het telkens inspelen met het gewicht op iedere windvlaag.

Dat is best spannend en daarom verzorgd een zwaardboot-instructeur van Zeilschool AquaVitesse een workshop “Laser-Pico zeilen”. In een middag krijg je uitleg en tips over hoe je het beste uit de Laser Pico haalt.

We gebruiken voor deze workshop de Laser Pico’s van de vereniging, welke je daarna natuurlijk altijd weer kunt lenen om verder te oefenen.

DATA:

Workshop 1       zaterdag 2 juni                          13.30 t/m 16.30 uur
Workshop 2       zaterdag 25 augustus               14.30 t/m 17.30 uur

De kosten voor deze workshop zijn €25 per persoon.
Er kunnen per workshop maximaal 6 personen deelnemen en de workshop gaat enkel door bij voldoende inschrijvingen.

Aanmelden uiterlijk 27 april via: jeugd@wsvdenosse.nl

Zwembadtraining Optimist

Zin in een middag waterpret in het zwembad? En wil je op een veilige manier leren vertrouwd te raken met bijvoorbeeld omslaan in een Optimist (eenpersoons zeilboot) en wat te moeten doen als dat gebeurt?

Speciaal voor jou is er de spectaculaire versie van Optimist on Tour in het zwembad!
In de veilige en vertrouwde omgeving van het zwembad leer je meer over hoe je veilig het water op gaat. Wist jij bijvoorbeeld dat je gewoon kan ademen onder een omgeslagen optimist? En dat je met een simpel trucje de boot weer snel rechtop hebt?

18 Maart      Voorburg
24 Maart      Aalsmeer
  4 mei         Vlagtwedde

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven !