Een prachtige haven om in te verblijven

De jachthaven van Watersport vereniging Den Osse is ruim opgezet. Er is altijd voldoende ruimte om te manoeuvreren, ook voor grotere jachten. Het grootste deel van de ligplaatsen bestaat uit boxen met een zijsteiger. Voor de passanten is er een gastensteiger van ruim 170 meter zonder obstakels beschikbaar.

De ligging is gewoon fantastisch, aan één van de mooiste meren van Europa met vele vaarmogelijkheden. Midden in de natuur, met tal van unieke plekjes in de buurt. Zo kunt u kiezen om naar een eilandje te gaan, waar regelmatig zeehonden opduiken. Of misschien even winkelen in een gezellig stadje of dorpje in de omgeving.

Maar ook in de haven is heel veel te doen. Bij de havenmeester kunt u kano’s, sup boards en kleine zeilbootjes lenen, om lekker de haven mee te verkennen. Maar ook fietsen om de omgeving in te trekken. Tegenover het kantoor van de havenmeester bevindt zich het gezellige havencafé "Waypoint" dat op vrijdag- en zaterdagavond geopend is van 20.00 tot 24.00 uur. Op de klapborden bij het havenkantoor en elders op de site wordt vermeld welke bijzondere openingen of activiteiten daar plaats gaan vinden.

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Een voetbaltoernooi voor de jeugd, een beachvolleybaltoernooi, de traditionele Ossecup-wedstrijden, maar ook een spontaan ingelaste filmavond kan op het programma staan. Watersport Vereniging Den Osse is een actieve vereniging, die trots kan zijn op een groot aantal enthousiaste vrijwilligers.

Nieuwe leden

Lid worden van Watersport vereniging Den Osse kan door persoonlijk een afspraak te maken met onze havenmeester. Er zijn niet voor alle scheepslengtes direct ligplaatsen beschikbaar, wat kan betekenen dat u op de wachtlijst wordt geplaatst.

In alle rust genieten

De jachthaven van de Watersport vereniging Den Osse is royaal van opzet. Er is altijd voldoende ruimte om te manoeuvreren, ook voor grotere jachten. Het overgrote deel van de ligplaatsen bestaat uit boxen met een zijsteiger. Gedurende de winterperiode kan een groot aantal schepen binnen de hekken van het verenigingsterrein op de wal worden gestald, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne stalen bokken.

De haven is goed voorzien van diverse faciliteiten, zoals een tweetal moderne douche- en toiletgebouwen, een wasserette, een speciale opslag voor afgewerkte olie en een vuilwaterpompinstallatie. Bovendien is er een prima gratis draadloos internet beschikbaar voor leden en passanten. Tegenover het kantoor van de havenmeester bevindt zich het gezellige havencafé dat op vrijdag- en zaterdagavond geopend is van 20.00 tot 24.00 uur. In het hoogseizoen kunnen de tijden afwijken. Dit wordt tijdig aangekondigd.

Met een supermarkt net achter de dijk en een professionele werf annex watersportwinkel naast de deur is de vereniging van alle gemakken voorzien. Ook voor de inwendige mens zijn er diverse gezellige restaurantjes in de directe nabijheid.

Al deze facetten maken de jachthaven van de Watersport vereniging Den Osse tot een gewilde thuishaven. Wie wil er niet aan een van de mooiste meren van Europa liggen, met fantastische vaarmogelijkheden en tegelijkertijd midden in de natuur vertoeven? Een omgeving die vraagt om rust maar ook aanzet tot rust. Geen harde muziek of onnodig ge-race met (rubber)boten met buitenboord motoren. Weer zo’n voordeel dat je als vereniging afspraken met elkaar kunt maken, vastgelegd in de statuten en het havenreglement.

Kortom, Den Osse heeft zijn leden en passanten veel te bieden.

Achter de dijk

Den Osse is gelegen aan de prachtige Grevelingen, het grootste zoutwatermeer van Europa. Na het sluiten van de Brouwersdam, waarmee de open verbinding met de Noordzee werd gedicht, ontstond het Grevelingenmeer met zo’n 7000 ha. bevaarbaar water.

Als het eens geen weer is om te varen, of u hebt  zin in een flinke wandeling, dan is er achter de dijk van Den Osse volop ruimte. Het eiland Schouwen-Duiveland kent een aantal karakteristieke plaatsen als Burgh-Haamstede, met zijn fantastische duinen en bossen, en Zierikzee, waar het leuk winkelen is in het oude centrum. Maar ook Brouwershaven, met zijn mooie gevels en pittoreske straatjes, is een bezoekje waard.

En wat te denken van een bezoek aan wijnhoeven De Kleine Schorre in Dreischor, Zelfs uit Zeeland komen prima wijnen die u in het proeflokaal kunt proeven. Daarnaast is er een boerderijwinkel met heel veel lokale producten.

Voor natuurliefhebbers is er op het land minstens zoveel te zien als op het water. De duinen bij Burgh-   Haamstede, noemden we al eerder, maar mooie plekken zijn er ook bij Serooskerke en Ouwerkerk, waar u overigens ook het museum van de watersnoodramp kunt bezoeken. Ten westen van Sirjansland kunt u prima vogels spotten, al is eigenlijk het gehele eiland een waar vogelparadijs met die uitgestrekte groene polders.